Källhänvisningar
Det som presenteras i podcasten och bloggen I samklang med livet är mina tankar som jag förankrar i kunskap och vetenskap när så är möjligt.
För att återge text eller bild måste tillstånd först inhämtas från I samklang med livet. Vid återgivandet ska I samklang med livet, Ingrid Lindh anges. Tack för att du respekterar våra immateriella rättigheter.
För mig är det viktigt att inte bara värna om mina egna immateriella verk som jag själv arbetar fram UTAN AI (artificiell intelligens).
Det är därför även otroligt viktigt för mig att värna om andras immateriella rättigheter genom att vara tydlig med med källhänvisningar.
Betänk att det ligger mycket arbete bakom varje text, utredning, forskning, bok, artikel, bild, foto, musiktycke med mera.
Avsnitt 6. Är utmattningssyndrom ett nutida fenomen
Källhänvisning. Avsnitt 6 Är utmattningssyndrom ett nutida fenomen.
Aron Elaine N. (2010). Den högkänsliga människan. Konsten att må bra i en överväldigande värd.
Gustafsson, Gabriella (2009). Att bli eller inte utbränd – ett komplext fenomen bland vårdpersonal på samma arbetsplatser.
Hammarlin, Mia –Maria (2008). Att leva som utbränd – En etnologisk studie av långtidssjuk.
Johannisson Karin (2001). Den moderna tröttheten – Från överansträngning till stress, kroniskt trötthetssyndrom och utbrändhet.
Johannisson Karin (1994). Den mörka kontinenten.
Isdal, Per (2017). Medkänslans pris – Om sekundärtraumatisering, compassion fatigue oh utbrändhet hos yrkesverksamma.
Lindh, Ingrid (2019). Är högkänslighet en kameleont i sjukfrånvaron vid svår stress? Behövs i så fall mer specifik rehabilitering?
Sandström, Agneta (2010). Neurocognitive and endocrine dysfunction in women with exhaustion syndrome.
Utredningar
Hedborg Anna och Odmark Petter, (2005). Sjuk eller ledsen – Samtal om socialförsäkringen nr 7. Socialförsäkringsutredningen, 2005.
Rehn Eric, (2009). Arbetsförmåga – en relativ förmåga, Arbetslinjens återkomst? Rapport från forskarseminarium iUmeå 21–22 januari 2009. Socialförsäkringsrapport 2009:3. Försäkringskassan, Försäkringsutveckling.
SBU–rapport 223, (2014). Arbetsmiljöns betydelse för symtom på depression och utmattningssyndrom – En systematisk litteraturöversikt.
Uppmark, Marianne (2008). Kvinnors ohälsa – är sjukskrivningen medicinen? Sjukvårdens roll och möjligheter att förbättra sjukskrivningsprocessen.
Tidningsartiklar
Ferrada–Noli, Marcello 2007. ”Utmattningssyndrom är en kulturellt betingad diagnos unik för Sverige”. Dagens Medicin, Opinion Debatt – 2007-10-03.
Tv
https://www.svt.se/kultur/ny-studie-en-av-tre-oversattare-tappar-jobb-till-ai. (2025-04-14).